Nové a vylepšené – najlepšie Volvo XC90 v histórii

Nové a vylepšené – najlepšie Volvo XC90 v histórii
Pridané 08.09.2024

Čo keby sme vedeli to najlepšie ešte vylepšiť? Presne to sme urobili v prípade nového modelu Volvo XC90, ktorý sme dnes predstavili.

Model XC90 je kultové vozidlo spoločnosti Volvo Cars a vďaka bohatému balíku technologických a dizajnových inovácií vo vnútri aj vonku je teraz toto oceňované a najpredávanejšie vlajkové hybridné SUV ešte lepšie než kedy predtým.

Je to prémiové sedemmiestne vozidlo, ktorého druhouprirodzenosťouje „komfort“. Je to jedno z najbezpečnejších vozidiel na cestách a v plug-in hybridnej verzii ide o vynikajúci elektromobil so záložným plánom, ktorý v skúšobnom cykle WLTP ponúka dojazd na plne elektrický pohon viac ako 70 kilometrov na jedno nabitie.*

To znamená, že mnohí vodiči budú môcť absolvovať svoje každodenné cesty s nulovými výfukovými emisiami. Naše údaje v skutočnosti ukazujú, že približne polovica vzdialenosti, ktorú najazdianajnovšie plug-in hybridné vozidlá značky Volvo, sa prejde na čisto elektrický pohon.**

Model XC90 má okrem toho viac výkonu, keď ho potrebujete – pri dlhších cestáchspojíhybridné hnacie ústrojenstvo silys účinným zážihovým motorom, ktorý vám predĺži dojazd o viac ako 800 km.† Môžete sa tiež rozhodnúť pre kombinovaný výkon zážihového motora a elektromotora, keď chcete využívať stály pohon všetkých kolies alebo jazdiťv teréne.

Sebavedomý vzhľad modelu XC90 umocňuje nový, modernejší dizajn exteriéru. Odráža náš prebiehajúci prechod k plnej elektrifikácii a evokuje prvky našich najnovších, plne elektrických automobilov.

Nové a vylepšené – najlepšie Volvo XC90 v histórii

Napriek tomu sa však najväčšia novinka pravdepodobne nachádza vo vnútri. Vynovený interiér ponúka vyššiu mieru praktického využitia a prináša do modelu XC90 naše najnovšie používateľské prostredie, aké vidno v našich nových elektrických vozidlách EX90 a EX30. Väčšia centrálna dotyková obrazovka s vyšším rozlíšením vylepšuje používateľský zážitoka otvára dvere do sveta nových funkcií, aplikácií a, samozrejme, pravidelných aktualizácií softvéru prostredníctvombezdrôtového prenosu. Viac o novom informačno-zábavnom systéme si môžete prečítať v našej samostatnej tlačovej správe.

„Z novéhomodeluXC90 vyžaruje sebavedomie – veď prečo by nemalo? Naša hybridná vlajková loď je už roky jedným z našich najpredávanejších modelov a u mnohých zákazníkov je dodnes obľúbená,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Volvo Cars Jim Rowan. „Či už hľadáte pohodlie, priestrannosť, luxus, všestrannosť alebo efektívnosť hybridu, model XC90 to spĺňa v každom ohľade. Keď to zrátame, model XC90 a jeho plne elektrický súrodenec EX90 ponúkajú zákazníkom možnosti, ktoré im najviac vyhovujú, a poskytujú nám vyvážené portfólio produktov v rámci nášho pokračujúceho prechodu na úplnú elektrifikáciu.“

Vyvážené portfólio produktov

Popri našom novom rade plne elektrických vozidiel je plug-in hybridný model XC90 T8 naďalej obľúbenou voľbou našich zákazníkov a pre nás dôležitým vozidlom z hľadiska predaja a ziskovosti. Spolu s našimi plne elektrickými modelmi tvoria plug-in hybridné vozidlá ako XC90 a jeho súrodenci pôsobivé a vyvážené globálne portfólio produktov spoločnosti Volvo Cars a predstavujú tak pevné premostenie k plne elektrifikovanej budúcnosti.

Táto rovnováha medzi plne elektrickými a plug-in hybridnými vozidlami je pre súčasný trh tým správnym portfóliom, pretože prémiový trh s plne elektrickými vozidlami sa na viacerých kľúčových trhoch stále rozvíja.Rozhodujúcou zložkou pre naše plány rastu predaja a zisku v nadchádzajúcich rokoch naďalej zostávajú vozidlá typu plug-in.

Jedno z najbezpečnejších vozidiel na cestách

Tak ako každé vozidlo značky Volvo aj model XC90 je jedným z najbezpečnejších automobilov, aké sú na trhu v ponuke. Je vybavený pokročilou bezpečnostnou klietkou, ako aj komplexnou súpravou prvkov aktívnej bezpečnosti, vďaka ktorým budete na cestách v bezpečí vy, vaši najbližší aj ostatní účastníci cestnej premávky.

Pomocou radaru a prednej kamery dokáže model XC90 rozpoznať, či ste sa odklonili do protiidúceho jazdného pruhu, a bezpečne vás nasmeruje späť do vášho pruhu, aby sa zabránilo riziku zrážky. Pomôže vám tiež vyhnúť sa neúmyselnému zídeniu z cesty. A pomocou brzdenia a riadenia dokáže zabrániť zrážkam s inými vozidlami, chodcami, cyklistami a veľkými zvieratami, akým je napríklad los v našom rodnom Švédsku.

Legendárny komfort v štandardnej výbave

Jazda v modeli XC90 je lepšia než kedykoľvek predtým – prináša legendárne pohodlné sedenie a vylepšené odpruženie v štandardnej výbave. Každý jednotlivý tlmič sa teraz dokáže mechanicky prispôsobiť aktuálnym podmienkam na ceste, aby sa optimalizovali komfort aj stabilita a dosiahol sa sebaistejší a uvoľnenejší zážitok z jazdy.

A ak to chcete naplno rozbaliť, k dispozícii je voliteľné vzduchové pruženie, ktoré spolupracuje s aktívnym podvozkom a monitoruje vozidlo, cestu a vodiča rýchlosťou 500-krát za sekundu, aby sa zabezpečila čo najpohodlnejšia jazda.

V závislosti od toho, či chcete uľahčiť nastupovanie a vystupovanie, zlepšiť aerodynamiku vozidla pri rýchlej jazde alebo zvýšiť svetlú výšku podvozka na jazdu v teréne, model XC90 so vzduchovým pružením sa dokáže znížiť o 20 mm alebo zvýšiť o 40 mm. Okrem toho sme do niektorých častí vozidla pridali ďalšiu izoláciu, ktorá zaisťuje dodatočnú ochranu pred hlukom vetra a hlukom odvaľovania pneumatík.

Nové a vylepšené – najlepšie Volvo XC90 v histórii

Vynovený interiér sa vyznačuje prepracovanou prednou časťou kabíny, ktorá predstavuje to najlepšie zo súčasného škandinávskeho dizajnu. Prístrojová doska má výraznejšie horizontálnytvar než doteraz, obsahuje ozdobné panely vyrobené z prvotriednych recyklovaných materiálov, ktoré jej dodávajú textúrovanejší povrch, a je rozdelená novými zvislými vetracími otvormi. Vylepšené osvetlenie prispieva k ešte luxusnejšiemu pocitu v noci.

Na základe spätnej väzby od súčasných majiteľov modelu XC90 sme zmenili aj konfiguráciu kabíny, aby bola ešte praktickejšia. Naši dizajnéri vytvorili ďalšie úložné priestory v stredovej konzole, ako napríklad ďalší držiak nápojov, a pre väčšie pohodlie umiestnili bezdrôtovú nabíjačku mobilných telefónov až za stredový tunel, oddelene od hlavného odkladacieho priestoru.

Model XC90 je možné v rámci špecifikácie vybaviť jedným z najlepších audiosystémov pre automobily z hľadiska zvuku – audiosystémom Bowers & Wilkins s vysokým rozlíšením, ktorý dokáže verne reprodukovať akustiku pódia, koncertnej siene či jazzového klubu.

A napokon – pre zákazníkov, ktorí majú záujem –, ponúkame na výber aj jedenmild-hybridný zážihový variant B5. Ten podporuje 48 V lítiovo-iónový akumulátor a integrovaný štartér-generátor, ktorý dokáže znížiť emisie a spotrebu paliva až o 15 percent v podmienkach reálnej jazdy.

Nové Volvo XC90 si môžete objednať už od dnešného dňa. Začiatok výroby je naplánovaný na záverečnú časť roka 2024, pričom prvé dodávky zákazníkom by sa mali začať približne na konci roka.††

* Dojazd podľa realistického jazdného cyklu WLTP pri riadených podmienkach pre nové vozidlo. Reálny dojazd sa môže líšiť. Údaje vychádzajú z predbežného cieľa. Čaká sa na konečnú certifikáciu vozidla.

** Údaje spoločnosti Volvo Cars týkajúce sa plug-in hybridných vozidiel s dlhým dojazdom na globálnych trhoch: v priemere 48 % prejdenej vzdialenosti sa absolvuje na čisto elektrický pohon.

† Ďalších viac ako 800 km, nezahŕňa dojazd na čisto elektrický pohon. Na základe predbežnej hodnoty spotreby paliva podľa WLTP 8,6 l/100 km po vybití vysokonapäťového akumulátora, pri štarte s plnou palivovou nádržou. Reálny dojazd sa môže líšiť.

†† Termíny uvedenia na trh sa budú na jednotlivých trhoch líšiť.

-------------------------------

Spoločnosť Volvo Cars v roku 2023

Spoločnosť Volvo Car Group zaznamenala za celý rok 2023 rekordný základný prevádzkový zisk vo výške 25,6 miliardy švédskych korún (cca 2,25 miliardy eur). Tržby spoločnosti v roku 2023 dosiahli historicky najvyššiu hodnotu 399,3 miliardy švédskych korún (cca 35,2 miliardy eur), pričom celosvetový predaj dosiahol rekordných 708 716 automobilov.

O spoločnosti Volvo Car Group

Spoločnosť Volvo Cars bola založená v roku 1927. Dnes je jednou z najznámejších a najuznávanejších automobilových značiek na svete a svoje produkty predáva zákazníkom vo viac ako stovke krajín. Spoločnosť Volvo Cars je kótovaná na burze Nasdaq v Štokholme, kde sa obchoduje pod označením „VOLCAR B“.

„Na celý život. Poskytnúť ľuďom slobodu pohybu osobne, udržateľne a bezpečne.“ Tento cieľ sa odráža aj v ambícii spoločnosti Volvo Cars stať sa výrobcom plne elektrických vozidiel a v záväzku neustále znižovať svoju uhlíkovú stopu, pričom do roku 2040 chce dosiahnuť čisté nulové emisie skleníkových plynov.

K decembru 2023 zamestnávala spoločnosť Volvo Cars približne 43 400 zamestnancov na plný pracovný úväzok. Sídlo spoločnosti Volvo Cars, vývoj produktov, marketing a administratívne funkcie sú sústredené v Göteborgu (Švédsko). Výrobné závody spoločnosti sa nachádzajú v Göteborgu (Švédsko), Gente (Belgicko), v štáte Južná Karolína (USA) a čínskych mestách Čcheng-tu, Ta-čching a Tchaj-čou. Spoločnosť má tiež výskumno-vývojové a dizajnérske strediská v Göteborgu a v Šanghaji (Čína).

Ocenenia

FINAL-CD získalo prestížny certifikát AAA Highest Creditworthiness, tento certifikát je jedným z najdôležitejších Európskych štandardov definujúcich kvalitu obchodnej činnosti. Je medzinárodne uznávanou známkou obchodnej kvality a vyhodnocuje sa na základe rovnakej analytickej metodiky pre všetky európske trhy. Spoločnosť FINAL-CD získala aj prestížny titul Superbrands, už tretí rok po sebe. Medzi Superbrands spoločnosti sme sa zaradili v rokoch 2021, 2022 a aj 2023. Je najuznávanejšou globálnou autoritou v oblasti hodnotenia a oceňovania obchodných značiek a znakom špeciálneho postavenia a uznania vynikajúcej pozície značky na lokálnom trhu. Na základe jednotných kritérií a metód každoročne oceňuje najlepšie z najlepších značiek v takmer 90 krajinách na piatich kontinentoch FINAL-CD ako jediný koncesionár značky PEUGEOT v celej Európe získal už 5x prestížne ocenenie Peugeot Servise Quality Awards. Ako koncesionár značky OPEL sme obdržali diplom OPEL C&S za najvyšší nárast predaja a trhového podielu v Českej a Slovenskej republike, taktiež za najvyšší nárast objednávok, najvyšší nárast celkových predajov náhradných dielov. Ďalej nás ocenili za najvyšší predaj v Slovenskej republike a v neposlednom rade je FINAL-CD ohodnotené 2x ako Dealer roku v oblasti služieb zákazníkom.

Peugeot
PEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSParížPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSParížPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSBerlínPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSBarcelonaPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSSlovensko
Opel
Opel najvyšší nárast predaja a trhového podielu v ČR a SR za rok 2016C&S
2016
Opel Dealer roku 2015 a 2018Díler roku
2015, 2018
Opel najvyšší nárast objednáviek za rok 2016C&S
2016
Opel najvyšší nárast celkových predajov náhradných dielov za rok 2016C&S
2016
Opel najväčší predaj v SR za rok 2017C&S
2017
FINAL-CD
Superbrands Slovakia 2023Superbrands
2023
Superbrands Slovakia 2022Superbrands
2022
Superbrands Slovakia 2021Superbrands
2021

Zlepšujeme sa pre vás aj naďalej

Vopred ďakujeme za vaše podnety a skúsenosti so službami FINAL‑CD. Napíšte nám Váš názor

Ochrana osobných údajov | Nastavenia cookies
Používame súbory cookies pre zlepšenie funkčnosti našich stránok. Dodatočné súbory cookies používame na vykonávanie analýz používania webových stránok a na kontrolu účinnosti marketingových opatrení. Súhlas s používaním súborov cookies vyjadríte kliknutím na tlačidlo "Súhlasím". Viac informácií
xxs
xs
s
m
l
xl